Un principiu biblic greu de aplicat

Noiembrie 8, 2012 at 12:06 pm Lasă un comentariu

Este de a te ține de cuvânt. Un astfel de comportament văd la politicienii din țară. Președintele Parlamentului țării, Marian Lupu ne-a deprins deja că își schimbă poziția și declarația sa. Nu știm de ce o face, dar presupun că din rațiuni electorale, adică să își atragă cât mai mulți simpatizanți. Recent a declarat că limba pe care o vorbește nu mai este așa cum spunea o dată, dar e altceva, ca nu peste mult timp să afirme că dorește foarte mult oficializarea limbii ruse în Republica Moldova. Astfel președintele parlamentului se alinează alături de Vladimir Voronin, Mihail Formuzal, Igor Dodon și Federaței Ruse care strigă sus și tare ca cei 9,4 la suta din populație să aibă limbă de stat. Prin aceste declarații cei sus menționați și în special unul din liderii Alianței de guvernământ nu face decât să producă mult rău populației vorbitoare de limbă rusă care locuiesc în țara noastră dar și moldovenilor care vorbesc limba română. Și unii și alții în primul rând nu pot să mai aibă încredere în astfel de politicieni care osciliează în declarații și își schimbă frecvent opiniile. Apoi cum dorim ca să îi ajutăm pe vorbitorii de limbă rusă să învețe câtuși de puțin limba de stat dacă le încurajăm de multe ori atitudinea ostilă pe care o au față de limba vorbită de băștinași? Nu cred că o astfel de abordare a problemei va aduce o armonie în societate. Și e trist să vedem că adevărul nu se poate spune că este adevăr. Nu trebuie să fii mare om de știință ca să înțelegi că limba vorbită aici și cea vorbită peste râul Prut este aceeași și nicidecum nu poate fi diferită. Cum atunci doar pentru niște bănuți electorali ești gata să spui că albul e negru și invers?

Se pare că cei care ar trebuie să identifice o identitate națiunii noastre, tocmai ei o dezbină. Iar aplicând această tactică armonia în societate nu va fi prea repede vizibilă. Uitați-vă și voi dragi cititori, ce țară fărmițată idiologic avem. Transnistria, Găgăuzia, sau Bălți sunt doar cîteva din micile enclave create doar din cauza lipsii coloanei vertebrale ale politicienilor care nu au avut  o verticalitate în acțiunile și pozițiile lor.

Îmi doresc mult să văd politicieni care nu își schimbă opiniile în dependență de timpul de afară, ci rămân consecvenți în deciziile lor. Dacă promiți fii bun și ține-te de cuvântul dat. Este atât de simplu dar se pare că foarte greu de înfăptuit

Anunțuri

Entry filed under: Social. Tags: , , .

Aparițiile tv îl fac pe politician popular Tânăra generație invitată la autodistrugere

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

Trackback this post  |  Subscribe to the comments via RSS Feed


Calendar

Noiembrie 2012
L M M M V S D
« Oct   Dec »
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930  

Arhivă

Statistica Blogului

  • 203,086 hits

RSS Moldova Creştină

  • A apărut o eroare; probabil fluxul nu funcționează. Încearcă din nou mai târziu.

RSS Biserica Buna Vestire

  • A apărut o eroare; probabil fluxul nu funcționează. Încearcă din nou mai târziu.

RSS Creştinismul şi Islamul

  • A apărut o eroare; probabil fluxul nu funcționează. Încearcă din nou mai târziu.

%d blogeri au apreciat asta: