Ei vor o Moldovă cu cetățeni binecuvântați

ianuarie 2, 2013 at 8:34 pm Lasă un comentariu

În preajma sărbătorilor mari, suntem martori ai felicitărilor demnitarilor noștri. Majoritatea din ei doresc să aibă o țară binecuvântată de Dumnezeu. Este bine știut că politicienii spun ceea ce oamenii de rând doresc să audă și nu m-ar mira dacă cei puși în dregătorii să apeleze la lucrurile sfinte, doar atunci când știu că audiența publicului le este garantată. Și cum în noaptea dintre ani oamenii așteaptă mesajul de felicitare al celor de la putere, anume atunci este invocat și numele lui Dumnezeu. Și ar mai fi încă o dată în preajma sărbătorilor de Paști. Atât. În rest de Dumnezeu prea puțini au nevoie, mai ales la nivelul Parlamentului, Guvernului sau Președenției. Dar se dorește o țara binecuvântată de Cel de Sus.

Mi-aș dori ca în anul care am intrat cei de la conducerea țării să nu uite că puterea, conducerea sau guvernarea este instituită anume de Dumnezeu, pentru a sluji oamenilor și pentru a fi ordine în țară. Puterea nu este instituită pentru a-ți satisface interesele  personale de grup sau pentru a-ți strânge comori pământești. Cu o astfel de atitudine ca și conducător al țării nu vei avea binecuvântarea lui Dumnezeu. Când sărbătorile sunt folosite pentru distracții, beții și chiar piar politic în scopul de a arăta lumii că te interesează și lucrurile sfinte, atunci este greu de crezut că activitatea guvernanților pe parcursul unui an întreg se bazează pe principii creștine. Și acum mă gândesc cât de creștinești au fost acțiunile aleșilor poporului în anul care a trecut, în care am văzut prea puțin creștinism, deși le place să spună că au o credință pe  care o urmează.

Aceasta este drama noastră populară și anume faptul că din creștinism s-a făcut un lucru ieftin și nicidecum o relație personală cu Dumnezeu. Această situație mă duce cu gândul la primul mileniu al creștinismului, când credința în Mântuitor și crucea era folosită pentru motive economice.  Poate în anul care vine aleșii noștri vor lua în cel mai serios mod relația lor cu Dumnezeu, căci de aceasta depinde și prosperitatea acestui neam, pentru că dacă un lider politic de primă linie folosește discoteca sau este surprins sub influența alcoolului ori fumând, este greu să crezi ca cetățenii țării să facă altceva decât cei pe care i-au trimis sus la guvernare. Vedeți, moralitatea și integritatea spirituală puțin contează în aceasta lume supramaterialistă și egocentristă,  lucru care atrage și mânia lui Dumnezeu, atunci când ne jucăm și mimăm viața de credință. Mă tem că spre aceasta mergem și noi, când  agnosticismul câștigă tot mai mult teren. Ateii agnostici își fac tot mai des auzită vocea și dau dovadă de o insistență în viața socială din țara noastră, punând la îndoială existența lui Dumnezeu. Și așa cum afirma odată jurnalistul român , Octavian Paler, că mai mult decât de Dumnezeu, să ne temem de lipsa Lui din societate.

    O Moldovă cu locuitori binecuvântați este o Moldovă în care supremația legii este supremație și în care putem avea parte de protecția lui Dumnezeu doar atunci când ne facem partea noastră, aceea de trăi ceea ce spun Sfintele Scripturi. Ce mult m-aș bucura ca toți, noi cei din țara aceasta, să îl punem pe Dumnezeu la încercare, să ne încredem mai mult în El și vom vedea ,cu siguranță, că viața va căpăta o altă întorsătură.

 

Reclame

Entry filed under: Raţiune. Tags: , , , , .

Frecventarea bisericii regulat face bine la sănătate Învățăturile false distrug societatea

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

Trackback this post  |  Subscribe to the comments via RSS Feed


Calendar

ianuarie 2013
L M M J V S D
« dec.   feb. »
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031  

Arhivă

Statistica Blogului

  • 204,894 hits

RSS Moldova Creştină

  • A apărut o eroare; probabil fluxul nu funcționează. Încearcă din nou mai târziu.

RSS Biserica Buna Vestire

  • A apărut o eroare; probabil fluxul nu funcționează. Încearcă din nou mai târziu.

RSS Creştinismul şi Islamul

  • A apărut o eroare; probabil fluxul nu funcționează. Încearcă din nou mai târziu.

%d blogeri au apreciat asta: