Învățăturile false distrug societatea

ianuarie 15, 2013 at 12:51 pm Lasă un comentariu

ereziiÎnvățăturile false mereu au adus mult rău omenirii. Din cele mai vechi timpuri au existat oameni care au mers împotriva  bunului simț, împotriva valorilor și principiilor creștine.  Oamenii aleargă cu ochii închiși spre asfel de învățături care le distrug sufletul. Ideile rele ale unora precum Saturnius, Marcion sau Basilides, sunt valabile din păcate până în zilele noastre, și ele au stat la baza altor erezii din  vremurile noastre. Anume învățăturile gnosticilor sus menționați au stat la baza antisemitismului în biserică. Moda învățăturilor false este tot mai actuală și zilnic ne confruntăm cu așa zise noi dezvăluiri care atentează  grav la învățăturile sănătoase ale Bibliei.

Ateismul- religia atit de mult promovată de comuniși începând cu anul 1917, distruge până în zilele noastre societate. Atât de des este promovată ura față de Dumnezeu în societate încât oamenii încep  a crede că Dumnezeu nu există. Și atunci  să nu ne mai mirăm că avem o societate fără frică de Dumnezeu unde ura, minciuna, imoralitatea și egoismul sunt la ordinea de zi. O soluție ar fi ca bisericile să se mobilizeze ca să promoveze dragostea lui Isus și să îi facă pe oameni conștienți că rezolvarea tuturor problemelor sunt pe paginile Sfintelor Scripturi.

O altă erezie infiltrată în societate, este că se promovează pe larg că nu mai este suficient să mai înveți. Este suficient să pleci peste hotare și acolo vei câștiga bani mulți. Trist și îngrijorător este faptul că oamenii nu mai doresc să citească pentru a se convinge singuri ce este drept și ce este fals. De altfel și statisticile afirmă că doar 8 din 100 de moldoveni mai citesc o carte o dată la 3 luni. Iar în Europa, acolo unde vrem să fim și noi, printre tineri este deja o rușine să mai citești o carte. Într-un așa ritm nu este de mirare că mințile oamenilor vor fi umplute cu învățături ușoare și manipulatoare care le vor distruge sufletul.

Biserica încă din primele secole  a fost înțeleaptă să combată doctrinele care strica frumusețea Evangheliei, și a încurajat societatea să cerceteze, să studieze și să se informeze dacă dorește cu adevărat să fie o societate liberă față de păcat. Mă întreb de ce așa puțin o face în zilele noastre? Oare se teme de ceva?  Oare nu este timpul ca să apară tot mai mulți apologeți  sau polemiști care să stea tare împotriva ereziilor indiferent de consecințele pe care le vor suporta.

Reclame

Entry filed under: Social. Tags: , , .

Ei vor o Moldovă cu cetățeni binecuvântați Beneficiile seminarului pentru bloggerii creștini

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

Trackback this post  |  Subscribe to the comments via RSS Feed


Calendar

ianuarie 2013
L M M J V S D
« dec.   feb. »
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031  

Arhivă

Statistica Blogului

  • 205,210 hits

RSS Moldova Creştină

  • A apărut o eroare; probabil fluxul nu funcționează. Încearcă din nou mai târziu.

RSS Biserica Buna Vestire

  • A apărut o eroare; probabil fluxul nu funcționează. Încearcă din nou mai târziu.

RSS Creştinismul şi Islamul

  • A apărut o eroare; probabil fluxul nu funcționează. Încearcă din nou mai târziu.

%d blogeri au apreciat asta: