Indiferența cea mai mare tragedie a omenirii

ianuarie 18, 2013 at 8:01 am Lasă un comentariu

 2012-03-18_17-30-54_285 “ Nu mă interesează asta”,  “lasă-ma în pace cu asta”, sau  “ce plictiseală”, tot mai mult auzim fraze de acest gen. La tot pasul vezi oameni, tineri sau bătrâni, indiferenți de ceea ce se întâmplă în jurul lor.Cea mai multă suferință o aduce pe pămât nepăsarea oamenilor sau indiferența. Indiferența este ca o boală modernă care  se poate manifesta în chip divers pe foarte multe planuri: social, religios, familiar, politic, etc. A fi indiferent este tot una cu a trăi într-o stare de nesimțire. Celui stăpânit de indiferență nu-i pasa de poporul său, de cine conduce și cum conduce țara, nu-i pasă de Biserică de sărbătorile sfinte, și nici nu îl interesează faptul în zilele acestea sărbătorim nașterea Domnului Isus și nici de cum nu facem competiție culinară. Omul indiferent  rămâne nemișcat la îndemnurile cele bune ale părinților, nu-i este dor de cei dragi, poate sa plece fară să se uite în urmă, părăsește fără remușcări pe cei care i-au arătăt iubire.

Țara noastră nu este nici ea o excepție când indiferența  este la ea acasă. Și cel mai tragi lucru este că ea, indiferența nu este tratată, și nici măcar nu se discută despre ea. Poate doar atunci când din cauza indiferenței cineva drag noua are de suferit. Cultivarea indiferenței nu aduce niciodată roade bune. Moștenirea lăsată de fostul imperiu sovietic când oamenii erau interesați  doar de ce se întâmpa la ei în casă și rareori când problemele societății erau și grijile lor. Stăm indiferenți când copii din țara noastră sunt invățați că omul a venit pe calea evoluției și nici de cum că omul este o creatură făcută după chipul și asemănarea lui Dumnezeu , dar ne dorim să avem o generație tânără crescută cu respect față de lucrurile sfinte și față de aproapele său.

Stăm indiferenți pe lângă faptul că această nouă religie, care este evoluționismul nu este pus la îndoială în școli, și  în acest secol al așa zisei libertăți religioase, copii noștri mai sunt învățați omul vine de nicăieri și tot acolo se duce. Pe când Biblia spune clar că suntem creaturi minunate, și că suntem pentru un scop pe acest pământ. Este greu să cred că în viitorul apropiat indiferența va sta pe agenda responsabililor de la ministere și direcțiile de învățământ. Și o cauză ar fi faptul că indiferența este promovată pe larg peste tot și prea puțini iau atitudini ferme în acest sens.

Am stat indiferenți ca și societate când cei de la putere au adoptat legi care acum se vor întoarce în capul nostru. Amintiți-vă doar de legea egalității de șanse, care uite imediat după intrarea în vigoare, produce efecte.

Stăm indiferenți când străzile sunt pline de gunoaie și mai ales când cineva aruncă gunoi în stradă. Nu ne pasă pentru că nu este în casă la noi.

Ca și creștini nu avem dreptul să stăm indiferenți de zilele care trec și să le spunem oamenilor despre Domnul Isus.  Dacă nu o facem atunci indiferența te rupe de Dumnezeu. Indiferența te rupe nu numai de Dumnezeu ci și de oameni. Oamenii conviețuiesc bine atunci când relaționează, se interferează, dar dacă unii stau ca legumele societatea este într-o continuă mișcare, și nu acceptă sedentarismul și neproductivismul. Indiferent cum ai privi, indiferența este distrugătoare, dar nu uita, că ea este și molipsitoare, iar omul lui Dumnezeu este chemat să fie sare și lumină prin fapte și vorbele pe care le face zilnic.

Eu nu doresc să fiu indiferent. Dar tu?

Reclame

Entry filed under: Social. Tags: , , , .

Cum să devii prieten cu Dumnezeu Cel credincios Teoria evoluției – teoria care a distrus omul

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

Trackback this post  |  Subscribe to the comments via RSS Feed


Calendar

ianuarie 2013
L M M J V S D
« dec.   feb. »
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031  

Arhivă

Statistica Blogului

  • 205,147 hits

RSS Moldova Creştină

  • A apărut o eroare; probabil fluxul nu funcționează. Încearcă din nou mai târziu.

RSS Biserica Buna Vestire

  • A apărut o eroare; probabil fluxul nu funcționează. Încearcă din nou mai târziu.

RSS Creştinismul şi Islamul

  • A apărut o eroare; probabil fluxul nu funcționează. Încearcă din nou mai târziu.

%d blogeri au apreciat asta: