Ce am ales și ce am culgem

Februarie 21, 2013 at 10:34 am Lasă un comentariu

Fiecare stat își merită conducătorii. Așa este și la noi. Culegm ceea ce am ales. Paradoxal este că , majoritatea populației a ales democrație, schimbare, viitor, credință, valori și principii, însă aceste lucruri au dispărut de mult și oamenii nu mai pot să se bucure de ceea ce au ales, ci regrete acea zi când și-au dat votul pentru cei care s-au numit Alianță pentru Integrare Europeană. Iată una doar din rezultatele la tot ceea ce se întâmplă în țara noastră.

Ceea ce au reușit cei de la guvernare este că apar în fiecare zi pe fața micilor ecrane. Și din păcate nu cu realizări frumoase, nu cu reforme bune pentru oamenii din țară, dar cu scandaluri interminabile. Nu am mai văzut vre-o dată ca o Republica Moldova să fie atât de politizată, și fiecare eveniment din societate să fie analizat doar din punct de vedere politic. Cum se întâmplă ceva cu un om, prima întrebare este, din ce partid face parte acesta. Cu o mare durere în inimă îi văd pe cei care i-am votat cum se înjură, cum își deschid dosare penale și cum se poartă cu nerușinare cu încrederea pe care le-am dat-o. Tot mai multă lume nu mai dorește să meargă la vot. Și oamenii au dreptate. Nu ai pe cine vota. Acest lucru trebuie să îl înțeleagă liderii politici.

O altă realizare negativă a actualei guvernări este că au semănat multă neîncredere în rândul populației. Este destul să meargă prin sate și să se convingă că oamenii nu mai cred nici un cuvânt din tot ce spun ei, pentru că s-au compromis total prin vorbele și faptele lor.

Toți cei din Alianță au ajuns să fie subiecte de glume printre oamenii simpli. Este trist. Pentru că oamenii nu văd lideri pe care cu adevărat ar trebui să îi urmăm. Chiar dacă cu toții ne-am dorit să avem parte de guvernanți cu inimă pentru popor, aceștia ne-am dezamăgit atât de mult încât au reușit să producă dezgust la tot ce înseamnă politică. Recent primul ministru leton, fiind într-o vizită în Republica Moldova, ne-a spus clar, că dacă dorim să intrăm în rândul democrațiilor europene, unde nu vom vedea miniștri în stare de ebrietate în funcții, unde nu vom vedea miniștri cu dosare penale, trebuie ca țara noastră să se schimbe.

Și aderarea la Uniunea Europeană, atât de mult visată va rămâne doar un vis, pentru că după spusele aceluiași oficial leton, acest lucru se va întâmpla doar când țara va face ca cetățenii ei să se simtă iubiți la ei acasă. Când vor avea oamenii loc de muncă bine plătit în comuna lui și când vom avea o economie puternică și competitivă. Vedeți, șeful guvernului Leton, nu a spus nimic de partide sau certuri. Pentru aceasta Letonia îl consideră pe Valdis Dombrovskis cel mai bun premier de după declararea independenței.

Oare putem avea și noi așa premieri, sau miniștri, care în urma tot a unor sondaje de opinie să fie declarați cei mai buni. Ce mult mi-aș fi dorit, dar am o necredință că acest lucru nu se va întâmpla în curând. Răspunsul îl știți și Dmneavoastră.

Avem o clasă politică războinică, însetată după averi unde sentimentul de răzbunare zilnică este pe agenda toturor partidelor. Biblia spune că iubirea de bani este începutul tuturor relelor. Și anume iubirea de bani le-au întunecat conștiința unora din cei pe care i-am ales și acționează cu armele fiilor întunericului. Cu astfel de agendă, ne vom scufunda tot mai jos, și vom culege tot mai mulți spini, regrete și dezamăgiri. Îmi doresc ca o dată și o dată să apără un partid care să nu se mai joace cu interesele oamenilor ci să își ia orice promisiune ca pe obligația vieții. Un partid care să fie gata să lupte pentru o cauză bună și un partid care să iubească oamenii și adevărul cu fapta dar nu cu vorba.

Anunțuri

Entry filed under: Politic.

Moldova celor trei premieri Ați făcut să nu vă mai credem

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

Trackback this post  |  Subscribe to the comments via RSS Feed


Calendar

Februarie 2013
L M M M V S D
« Ian   Mar »
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728  

Arhivă

Statistica Blogului

  • 202,256 hits

RSS Moldova Creştină

  • A apărut o eroare; probabil fluxul nu funcționează. Încearcă din nou mai târziu.

RSS Biserica Buna Vestire

  • A apărut o eroare; probabil fluxul nu funcționează. Încearcă din nou mai târziu.

RSS Creştinismul şi Islamul

  • A apărut o eroare; probabil fluxul nu funcționează. Încearcă din nou mai târziu.

%d blogeri au apreciat asta: