Ați făcut să nu vă mai credem

Februarie 28, 2013 at 9:25 pm Lasă un comentariu

Majoritatea moldovenilor cred că ţara merge într-o direcţie greşită, din cauza scandalurilor politice din ultima perioadă, iar încrederea oamenilor în instituţiile statului este serios zdruncinată. O arată un sondaj de opinie, realizat recent. 84 la sută dintre cei intervievaţi sunt de părere că, în ţara noastră, lucrurile merg într-o direcţie greşită. Doar 11 la sută dintre participanţii la sondaj consideră că Moldova este pe calea cea bună. Şi încrederea în instituţiile statului este serios afectată.

Potrivit rezultatelor cercetării, 78 la sută dintre moldoveni au încredere în biserică. 68 la sută dintre cei intervievaţi au declaratc că au multă şi foarte multă încredere în mass-media. Că țara merge din rău în mai rău o vedem cu ochii liberi, și starea de spirit din societate nu este de loc prietenoasă actualei clase politice, care zilnic fac tot posibilul ca nimeni să nu mai creadă în ei. Iar faptul că au introdus în strategia de luptă și răzbunarea este clar de ce nimeni nu mai are încredere în ei. De fapt Biblia spune clar să nu te răzbuni, căci răzbunarea este a Domnului, dar vezi, politicienii noștri încearcă să aibă tangențe cu Biblia doar la marile sărbători creștine.

De aici vine și cifra aceasta de 84 la sută de intervievați care nu mai cred că în țara noastră va fi ordine o dată. Ceea ce se întâmplă în Republica Moldova este o tragedie, la care nimeni nu s-a așteptat. Politicienii au început a scoate din visteria inimii cuvinte care nu își au locul. Mafie, răzbunare, bandiți sau corupție sunt pe buzele tuturor. Iată ce ne învață în anul 2013 toate partidele de la guvernare. În acest context de unde dorim noi să avem pace și liniște în țară. Ei se luptă pentru împărțirea zonelor de influență dar oamenii sunt omorâți la Măgdăcești și Dănceni, fetele se bat cu o cruzime rar văzută la Florești, iar instituțiile statului au reputații dubioase în fața oamenilor simpli. Cu o astfel de abordare a lucrurilor nu este de mirare, că doar 11 la sută mai cred în povestea de succes a Republicii Moldova, care a rămas doar la etapa unei povești și nicidecum a unei realități pe care ne-am dorit-o cu toți și pe care am așteptat-o atâțea ani. Dar atunci când pui afacerile înaintea interesului țării, rezultatul nu poate fi decât cel care îl avem acum. Ba mai mult suntem martori cum ambiția unora predomină rațiunii și chiar bunului simț. Nu degeba antipatia de tot ce înseamnă politică ne-a cuprins pe noi pe toți. Deja fiecare acțiune a unei componente din așa zisa fosta AIE este subiect de glumă și batjocură din partea unora. Jalnic și dureros. Unicii care jubilează în urma acestor acțiuni, evident sunt comuniștii. Aud tot mai multe voci, care afirmă că pe vremea lor era mai multa ordine și nu vedeai atâta dezordine. Iată unde ne-au adus cei care de trei ani ne guvernează, ca votul meu și al tău să fie motiv de glumă și bătaie de joc.

Am decis să nu mă mai uit la emisiuni cu participarea celor implicați în procesul politic, pentru că toți cei din AIE care vin la aceste emisiuni, în mare parte mint foarte convingător. Când vezi că una vorbesc și alta fac, îți vine să strigi de indignare și frustrare că ai delegat puterea unor oameni cu viziuni înguste pentru țara lor și largi pentru beneficii de partid sau personale. Orice ar mai spune ei, nu mai am nici o putere să îi mai cred. Și-au făcut-o cu mâna lor.

 

Anunțuri

Entry filed under: Politic. Tags: , , , .

Ce am ales și ce am culgem Moldova ostatică propriei conduceri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

Trackback this post  |  Subscribe to the comments via RSS Feed


Calendar

Februarie 2013
L M M M V S D
« Ian   Mar »
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728  

Arhivă

Statistica Blogului

  • 202,255 hits

RSS Moldova Creştină

  • A apărut o eroare; probabil fluxul nu funcționează. Încearcă din nou mai târziu.

RSS Biserica Buna Vestire

  • A apărut o eroare; probabil fluxul nu funcționează. Încearcă din nou mai târziu.

RSS Creştinismul şi Islamul

  • A apărut o eroare; probabil fluxul nu funcționează. Încearcă din nou mai târziu.

%d blogeri au apreciat asta: