Primii în cele mai rușinoase clasamente

Martie 22, 2013 at 6:39 am Lasă un comentariu

 Ne obișnuim deja ca de fiecare dată când se face un clasament internațional  cu privire la vre-o problemă socială se găsește rapid și numele țării noastre. Și ceea ce este mai neplăcut  că în primele cinci țări clasate neapărat este și țara noastră. Aceste topuri ale rușinii sunt rezultatul acțiunilor noastre. Cu toții purtăm o vină pentru faptul că Moldova oficial este printre liderii la consumul de alcool pe cap de locuitor. Suntem lideri mondiali la consum de alcool pe cap de locuitor, ne îmbolnăvim mai des şi trăim mai puţin decât cetăţenii multor state europene. Este concluzia unor cercetări efectuate în ultimii ani în Moldova şi în străinătate Acest lucru ucide mult din speranţa de viaţă  a locuitorilor acestui pământ și așa mult chinuit.

Se spune că în Moldova  speranța de viață este de aproximativ 71 de ani, potrivit unui studiu dat recent  chiar dacă am marii dubii la acest indiciu văzând rata înaltă a mortalității printre tineri.  Bine a spus o dată prorocul evreu Osea în Sfânta Scriptură , că, curvia, mustul și vinul, iau mințile omului, lucru care se reflectă ca într-o oglindă în societatea noastră. Cel mai tare mă doare este faptul că ne place să ne lăudăm peste tot cu cifra de 96 la sută din populație este creștină, dar pe de altă parte suntem lideri în cele mai rușinoase topuri. Ceva nu se leagă, și aici este o urgență necesitatea implicării bisericii și a statului pentru a elabora politici de educație morală spirituală pentru a opri acest flagel.  Când am citit rezultatul statisticilor celor de la Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii, precum că în Moldova  media este de 18 litri de alcool pur pe cap de locuitor nu îmi venea a crede că avem o națiune care se complace în băuturi spirtoase. Pe locul doi în topul OMS este Cehia, cu un consum de 16,2 litri de alcool pur pe cap de locuitor. Acum mai puțin ar trebuie să ne intereseze ce fac alții și să ne concentrăm la salvarea națiunii noastre.

Nu știu de ce am un sentiment că prea puțin această temă îi doare pe actuala clasa politică. Pentru că vezi, luptele politice și goana după semnarea unor acorduri, nu îi interesează din păcate pe oamenii din raioanele și satele noastre. Aceștia din urmă, neavând satabilitate morală și socială, recurg la metoda beției de a mai uita din durerile vieții. Băutura este o mare problemă, și dacă este așa, de ce atunci am inventat o sărbătoare în cinstea ei? Cine are nevoie de ea în contextul în care națiunea degradează în fiecare zi. Cum? Simplu, cauza multor boli vin anume din băuturile spirtoase. De ce noi promovăm alcoolul peste tot, prin cântece în fiecare zi la posturile de radio, prin presă sau prin faptul că nici o masă la moldovenii noștri nu se începe și nu se termină cu pahare de vin. Deja alcoolismul este o boala progresiva ce poate duce la deces.

Dependenta de alcool nu este recunoscută de cei care se confruntă cu ea și produce consecințe grave precum distorsiuni ale gandirii. În nici 10 minute dupa ce o persoană consumă alcool, el se duce direct în sânge prin intermediul stomacului, la fel ca aspirina.  Potrivit American Heart Association, alcoolul, expune corpul unor pericole precum cancerul (de esofag, de sân), bolile de ficat (ciroza) sau de rinichi, infarctul sau obezitatea. Toate aceste boli sunt de cele mai multe ori consecința faptului că ne lăsăm înșelați de mirajul băuturilor spirtoase. Beția este destrăbălare și acest lucru trebuie să îl cunoască fiecare.  Iar dacă ne dorim ca tânăra generație să scoată Moldova din listele rușinoase în care suntem acum, trebuie să conștientizăm că pericolul beției este la poarta fiecăruia dacă vom sta indiferenți. Dumnezeu să ne ajute ca să fugim ca și națiune de păcatul beției și să ne întoarcem cu fața la lucrurile sfinte. Măcar acum să o facem când cel puțin la nivel de  țară oficial s-a intrat în post.

 

Anunțuri

Entry filed under: Social. Tags: , , , .

Moldova ostatică propriei conduceri Și oficialii europeni mint

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

Trackback this post  |  Subscribe to the comments via RSS Feed


Calendar

Martie 2013
L M M M V S D
« Feb   Apr »
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Arhivă

Statistica Blogului

  • 202,120 hits

RSS Moldova Creştină

  • A apărut o eroare; probabil fluxul nu funcționează. Încearcă din nou mai târziu.

RSS Biserica Buna Vestire

  • A apărut o eroare; probabil fluxul nu funcționează. Încearcă din nou mai târziu.

RSS Creştinismul şi Islamul

  • A apărut o eroare; probabil fluxul nu funcționează. Încearcă din nou mai târziu.

%d blogeri au apreciat asta: