Ce cred despre articolul „Atenție școala în pericol”

Martie 29, 2013 at 4:10 pm Lasă un comentariu

 Am citit recent un articol din revista Apărătorul Ortodox, scris de un apărător al ortodoxiei  care nu și-a divulgat numele. M-aș fi bucurat dacă autorul în cauză, cu adevărat ar apăra învățătura curată a Bibliei, dar în realitate în acest articol autorul deplânge situația în care a ajuns instituțiile preuniversitare din țară datorită predării obiectului religiei de către profesorii care predau după curicula evanghelică. În opinia autorului apărător al ortodoxiei, toate relele din țară se datorează cultelor evanghelice pe care el le numește sectare și care în închipuirea lui distruge credința strămoșească, fără a aduce cel puținun argument cum se face aceasta. Straniu îmi pare această abordare pur subiectivă care nu are nici un suport logic și nici real. Are dreptate autorul când spune că școală în trecut se făcea  în  biserici și în mănăstiri, dar uite că multe din bisericile majoritare cu tot respectul s-a îndepărtat mult de învățătura sănătoasă a Sfintelor Scripturi. Acest lucru îl cunosc foarte bine și unii apărători  ai cultului majoritar iar multe din tradițiile și obiceiurile pe care le promovează au îndepărtat oamenii de învățătura sănătoasă a Domnului Isus, făcând  ca, cultul majoritar să nu mai răspundă de cele mai multe ori  la nevoile spirituale ale oamenilor din țara noastră. Să citești Biblia și să împlinești exact ceea ce scrie în ea nu înseamnă să fii sectar, ci înseamnă să fii un om integru un om care îți pasă de nevoile semenilor și un om care are principii și valori autentice.  Iar  sectar înseamnă  a te îndepărta de tot ce scrie în Biblie. Dacă ne dorim o tânără generație cu frică de Dumnezeu trebuie să o învățăm să trăiască cu frică de Dumnezeu. Dar tocmai cele mai multe crime, divorțuri, violuri, beții, adoptarea de legi imorale, sunt faptele celor care  zic că împărtășesc religia majoritară. Îmi pare rău să o spun dar aceasta este realitatea pe care o trăim.

Nu este nici un pericol să îi înveți pe copii cum să trăiască în cel mai practic mod creștinismul curat al Bibliei. Este un pericol să îi înveți alte lucruri care contravin Sfintelor Scripturi și care nu schimbă și elibereaza omul de robia păcatului. Sunt de acord că avem multe curente care își spun creștine dar care sunt departe de Cuvântul lui Dumnezeu, și învață oamenii învățături greșite, dar dacă ai cunoștințe biblice vei cunoaște cu siguranță că cei care trăiesc cum o cere Sfânta Scriptură nu pot fi numiți sectari.

Autorul îndeamnă preoții la sfârșitul articolul să vegheze ca odraslele noastre să nu ajungă în mâinile sectarilor. Și sunt de acord că rolul preoților este de a duce Evanghelia și de a proteja societatea de învățăturile false. Așa să îi ajute Dumnezeu pe toți preoții din țara noastră să fie un exemplu de trăire a creștinismului pentru a-l face cât mai accesibil pentru toți.

Anunțuri

Entry filed under: Social. Tags: , , , , , .

O pace ce greu va fi Așa lideri politici vreau pentru țara mea

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

Trackback this post  |  Subscribe to the comments via RSS Feed


Calendar

Martie 2013
L M M M V S D
« Feb   Apr »
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Arhivă

Statistica Blogului

  • 202,255 hits

RSS Moldova Creştină

  • A apărut o eroare; probabil fluxul nu funcționează. Încearcă din nou mai târziu.

RSS Biserica Buna Vestire

  • A apărut o eroare; probabil fluxul nu funcționează. Încearcă din nou mai târziu.

RSS Creştinismul şi Islamul

  • A apărut o eroare; probabil fluxul nu funcționează. Încearcă din nou mai târziu.

%d blogeri au apreciat asta: