Așa lideri politici vreau pentru țara mea

Aprilie 4, 2013 at 10:16 pm Lasă un comentariu

Mă bucură faptul că unele instituții media din țară  au încercat să provoace populația să caute cei mai buni dintre cei mai buni moldoveni. Nu putea să fie evitați și cei mai influenți 10 politicieni ai țării noastre. Nu știu după care merite unii din ei sunt în topul preferinței, pentru că mulți dintre ei chiar nu sunt liderii pe care țara noastră ar vrea să îi aibă. Recent, am studiat despre un personaj din Sfânta Scriptură, viața căruia a fost un succes atât pe plan personal, cât și în funcții înalte de conducere. Este vorba despre Iosua, un lider de la care orice șef de stat, premier sau lider de partid ar trebui să învețe multe. Liderii din vremea noastră au uitat să mai slujească. Lucru care l-a făcut Iosua și, evident, a avut mare succes în activitatea sa. Iar dacă vrei să mergi pe calea biruinței și a credibilității trebuie să slujești oamenilor din jur.

Apoi un lucru esențial în calitate de lider trebuie să asculți de Dumnezeu. Știu că pare ceva ciudat în vremurile noastre, dar altfel nu poți să fii un lider de succes dacă nu asculți de Dumnezeu, pentru că ascultarea de El îți va aduce biruință, pentru că pe paginile Sfintelor Scripturi vei găsi instrucțiuni perfecte care conțin principii pentru o viață biruitoare în activitatea politică. Iosua ca și lider a ținut cont de ele și nimeni nu a putut sta împotriva lui. Pentru aceasta trebuie să faci  câteva lucruri pe care unii le ignoră cu desăvârșire. În primul rând să lucrezi cu credincioșie după Cuvântul lui Dumnezeu. Eu sunt convins că este posibil. Apoi să nu te abați de la principiile creștine nici la stânga și nici la dreapta. Ei, tocmai aici marea majoritate a liderilor politici eșuează. Lipsa de consecvență și de principii morale creștine în umblarea lor politică îi fac să-și acumuleze nume rău și dispreț din partea cetățenilor. Ca să fii biruitor mai trebuie să reflectezi  și să țină seama la legea Domnului  zi și noapte. Ca rezulat vei putea face strategii de a acționa și de a conduce țara.

Un alt lucru important pe care l-am văzut din viața lui Iosua ca și lider puternic este că s-a înconjurat de oameni care au fost la rândul lor biruitori în viață. De altfel, dacă un lider politic va fi înconjurat de oameni fricoși care se gândesc doar la ei, dar nu sunt gata să lupte pentru cauză, acest lider va suferi un mare eșec. Un lider politic așa cum a fost Iosua a dat dovadă de asculare de mentorii sau duhovnicul pe care l-a avut. Unii lideri politici ,fiind intervievați de reporterii Ziarului Liber, au declarat că au duhovnici, însă, din păcate, prea puțini au acționat așa cum au fost sfătuiți. Un alt cusur al politicii autohtone este că nu avem politicieni curajoși, care să poată fi un exemplu de curaj și  pentru alții. Liderii biruitori nu se înspăimântă niciodată de împrejurările vieții, de oameni, de dificultăți. Ei acționează potrivit credinței și promisiunilor  lui Dumnezeu. Este esențial ca un lider bun politic să nu meargă după mersul lumii și după cum dictează mulțimea, ci să acționeze corect în baza preceptilor creștine.

Iosua a acționat anume în felul descris mai sus. Și a avut mari victorii și poporul a fost mulțumit. Dacă această rețetă a mers în trecut, de ce noi acum căutăm formule pentru a avea o guvernare credibilă? Ce îi costă pe liderii politici să se întoarcă la învățătura Bibliei? Dacă consideră că sunt suficient de înțelepți fără Dumnezeu, mă tem că actuala criză politică va dura mulți ani înainte. De aceea îndemnul meu este ca toți cei care sunt implicați în procesele decizionale din țara noastră să se oprească din alergarea lor și să se gândească și la Dumnezeu. Vor simți imediat diferența, pentru că se poate.

Anunțuri

Entry filed under: Politic. Tags: , , .

Ce cred despre articolul „Atenție școala în pericol” Tribut lui Bahtuar

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

Trackback this post  |  Subscribe to the comments via RSS Feed


Calendar

Aprilie 2013
L M M M V S D
« Mar   Mai »
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  

Arhivă

Statistica Blogului

  • 202,255 hits

RSS Moldova Creştină

  • A apărut o eroare; probabil fluxul nu funcționează. Încearcă din nou mai târziu.

RSS Biserica Buna Vestire

  • A apărut o eroare; probabil fluxul nu funcționează. Încearcă din nou mai târziu.

RSS Creştinismul şi Islamul

  • A apărut o eroare; probabil fluxul nu funcționează. Încearcă din nou mai târziu.

%d blogeri au apreciat asta: