Manipulare, crezul clasei politice

mai 5, 2014 at 2:19 pm Lasă un comentariu

Evenimentele din Ucraina devin pe zi ce trece tot mai cutremurătoare și îngrijorătoare. Situația geopolitică a devenit atât de încordată încât nimeni nu mai știe ce va fi în ziua următoare. PE de o parte Federația Rusă a înclus tot arsenalul manipulator în vederea spălării minților multor oameni din această regiune, iar pe de altă parte guvernul de la Kiev care încearcă să restabilească ordinea Constituțională în reginea de est a țării. Este trist să vedem că în acest război inegal, are de suferit o țară întreagă. Mai trist este că conflictul a ajuns și la poarta Republicii Moldova. Ceea ce s-a întâmplat în Odesa la începutul acestei luni este de domeniul inumanului, și ar trebuie să dea de gândit și oficialilor din țara noastră. De ce? Pentru că tocmai avem și noi o regiune ba chiar două care alimentează separatismul cu manipulări ieftine.

Nu este posibil ca într-o țară cu o populație de peste 75 la sută vorbitoare de limbă română, ca o minoritate infimă să jantajeze o țară întreagă cu scenarii ca cele similare țării vecine. Dacă în ce privește Transnistria este clar, având în vedere că începân din anii 90 este o enclavă a Moscovei, atunci când vorbim despre Comrat și Găgăuzia atunci atitudinea oficialilor de la Chișinău trebuie să fie cât se poate de tranșantă. Nu este posibil ca un guvernator al unei regiuni mici cum este Găgăuzia să vină cu amenințări la adresa întregii țări din care se hrănește și care îl adăpostește. Să nu uităm istoria și să fim sinceri cine și cum au venit pe aceste teritorii. În acest caz, ar trebuie să arate mult , foarte mult respect țării în care l-a pus Dumnezeu. Dar să nu cheme ,, eliberatorii din est,, ca să soluționeze problemele Comratului și să ne amenințe că va cere independența față de Republica Moldova.

Dacă zicem că suntem patrioți, iar unii așa și se declară atunci să arătăm acest lucru prin fapte cât se poate de specifice și nu prin declarații și acțiuni manipulatoare și atât de distrugătoare. Mă tem, dar mulțimea tot mai des se comportă precum cînele lui Pavlov care dupa ce i s-a format un reflex conditionat, saliveaza nu doar la vederea hranei, ci si la auzul clinchetului de clopotel, tot astfel si multimea va reactiona pozitiv, nu doar la elementele concrete de satisfacerea trebuintelor fundamentale, ci și la auzul promisiunilordar și a minciunilor des repetate. Unealta manipulării prin mijloacele media a fost folosită cu succes de Hitler, și, din păcate unii o mai folosesc pe larg până în zilele noastre. De ce oare nu ne învățăm sau cel puțin să încercă să privim mai multe surse. Din cauza manipulării făcute de politicieni frații nu își mai vorbesc iar popoarele indiferent de limba vorbită se urăsc între ele. Este trist că cei care zic că au menirea de a schimba ceva în țara noastră se lasă manipulați la rândul lor pentru 30 de arginți.

În această săptămână cu siguranță că vom vedea elemente manipulatorii peste tot. Mai ales că unii vor sărbători Ziua Victoriei iar alții Ziua Europei. Și cum un om înțelept va căuta pacea cu toți din jurul său, nădăjduiesc ca în acest an conflictele să nu își aibă loc în țara noastră. Dar având în veere situația tensionată din regiune mă tem că sîmburi ai acestor conflicte vor fi aruncate și la Chișinău. Dumnezeu să le dea discernământ politicienilor să vorbească și să acționeze înțelept iar celor care folosesc manipularea drept armă împotriva oamenilor vreau să le spun că nimic nu este veșnic sub acest soare, și judecata vine, dacă nu aici pe pământ cu siguranță la Dumnezeu. 

Reclame

Entry filed under: Social.

Am revenit pe blog Eliberați sau ocupați

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

Trackback this post  |  Subscribe to the comments via RSS Feed


Calendar

mai 2014
L M M J V S D
« ian.    
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031  

Arhivă

Statistica Blogului

  • 205,147 hits

RSS Moldova Creştină

  • A apărut o eroare; probabil fluxul nu funcționează. Încearcă din nou mai târziu.

RSS Biserica Buna Vestire

  • A apărut o eroare; probabil fluxul nu funcționează. Încearcă din nou mai târziu.

RSS Creştinismul şi Islamul

  • A apărut o eroare; probabil fluxul nu funcționează. Încearcă din nou mai târziu.

%d blogeri au apreciat asta: