Eliberați sau ocupați

mai 8, 2014 at 8:44 am Lasă un comentariu

Nimeni nu vrea ca vre-o dată să treacă printr-un război. Războiul presupune durere de nedescris din ambele tabere. În aceste zile se vorbește și se va mai vorbi despre cel de al II-lea război mondial. Țara noastră a avut de suferit enorm de pe urmă acestui război iar entimentele și părerile sunt împărțite. Categorigccondamn și am condamnat politica inumană dusă de Hitler, dar dacă să fim sinceri, nici Stalin la acea vreme nu se diferenția cu mult de fostul său aliat german. Vreau ca prin acest articol să aduc două păreri ale celor care direct au suferit de pe urma războiului pentru ,, eliberarea patriei,,.

Am întrebat-o pe bunica mea care au simțit pe propria piele teroarea războiului și cu lacrimi mi-au mărturisit că un regim rău a fost înlocuit cu altul. Am scăpat de nazism dar a venit comunismul care a împrumutat elemente naziste și a omorât mai mulți oameni pe timp de pace decât în timpul războiului. Și mi-a mai povestit cum tatăl ei, adică străbunelul meu după ce a fost prizonier la sovietici mai mulți ani în condiții inumane pentru simplu motiv că a luptat și pentru români și pentru rușia, suferit enorm de mult. S-a întors acasă când deja toți îl credeau mort pentru că au fost abandonați prin regiunile Smolenskului. A venit mai mult pe jos acasă, după care a încercat să își refacă viață. Dar nu peste mult timp a decedat din cauza condițiilor sălbatice la care l-au supus cei care se declarau învingători ai războiului. Poate cel mai tare l-a durut pe străbunicul meu că tocmai cei pentru care a luptat i-au luat pământul din care el întreținea cei 7 copii ai săi. Se întreba de ce naziștii cu toată cruzimea lor, dar aruncau hrană prizonierilor și cel puțin îi trata ca pe niște ființe umane, pe când sovieticii ruși, ținea să specifice, nu arătau milă față de nimeni. De fapt și bunica mea mi-a mai povestit că a văzut diferența dintre ruși și nemți. Pentru că și unii și alți au trecut prin satul nostru și prin curțile gospodarilor din sat. Când intrau nemții se purtau cu respect față de oameni și CEREAU mâncare. Când intrau rușii, nu cruțau nimic și luau absolut tot. Concluzia o faceți singuri .
O altă părere. Bunelul soției mele a luptat pentru pace, a luptat împotriva naziștilor, crezând că o face pentru o viață mai bună. A luptat păna la sfârșitul războiului. Când s-a întors acasă, a aflat cu stupoare că cei pentru care au luptat, comuniștii ruși, i-au luat tot, toate proprietățile. Absolut toate. În numele socialismului și comunismului luminos. S-a întrebat și el dacă a fost eliberat sau ocupat.

Mi-am pus și eu mai târziu aceste întrebări și am constatat că de fapt nazismul și comunismul nu a dispărut, ci a luat o altă formă numită expansionist sub masca eliberării și apărării intereselor, culmea, unei minorități naționale, cu orice preț și sub orice formă. Iar dacă încerci să spui că îți iubești țara și integritatea națională ești catalogat drept fascist. Iată așa politică duc eliberatorii. Și încă ceva lupta împotriva fascismului diabolic promovat de Hitler au câștigat-o nu doar armatele sovietice ci toți aliații care au participat la stârpirea planurilor rele ale liderului nazist printre care și buneii și străbuneii mei.

Mă rog mult ca în țara mea să fie pace și părerile fiecăruia să fie respectate în limitele legii statului în care convețuiesc diferite națiuni. Și să ne aducem aminte de cei care au luptat atunci pentru eliberarea omenirii de ciuma nazistă, dar care apoi au căzut în capcana unei alte ideologii, la fel de rea, comunismul. Doar că nu trebuie să facem vrajbă între popoare pe seama durerii străbunelului și bunelului meu.

 

 

 

 

Reclame

Entry filed under: Social.

Manipulare, crezul clasei politice

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

Trackback this post  |  Subscribe to the comments via RSS Feed


Calendar

mai 2014
L M M J V S D
« ian.    
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031  

Arhivă

Statistica Blogului

  • 205,147 hits

RSS Moldova Creştină

  • A apărut o eroare; probabil fluxul nu funcționează. Încearcă din nou mai târziu.

RSS Biserica Buna Vestire

  • A apărut o eroare; probabil fluxul nu funcționează. Încearcă din nou mai târziu.

RSS Creştinismul şi Islamul

  • A apărut o eroare; probabil fluxul nu funcționează. Încearcă din nou mai târziu.

%d blogeri au apreciat asta: